Församlingens kyrkor och församlingshem

Församlingens fyra medeltida kyrkor är vi stolta över. Alla ligger vackert. De är i gott skick och alla används till gudstjänster. Välkommen att boka dop, begravning och vigsel!

Församlingshemmen kan lånas i samband med dop, vigsel och begravning. De hyrs även ut till enskilda och föreningar enligt överenskommelse.

Björnlunda kyrka ligger efter väg 57. Långskeppet som är den äldsta delen byggdes på 1100-talet. Kyrkan rymmer 200 personer.

Björnlunda församlingshem ligger nedanför kyrkan. Max 80 personer bör vistas i församlingshemmet.

Gryts kyrka ligger i Gryts kyrkby, 3 km från Stjärnhov. Kyrkans äldsta delar är från 1100-talet. Kyrkan rymmer 130 personer.

Gryts församlingshem, Wellerska skolan, ligger intill kyrkan.  75 personer ryms.

Sockenstugan ligger intill kyrkan. Den är lämplig för mindre sällskap, här finns inte kök eller toalett. Båda finns tillgängliga för uthyrning och utlåning.

Gåsinge kyrka ligger i Gåsinge kyrkby, mittemellan Björnlunda, Laxne och Gnesta med ca 1 mil till varje ort. De äldsta delarna är från 1200-talet. Kyrkan rymmer 170 personer.

Gåsinge tingshus ligger Intill kyrkan. Här ryms 65 personer. Gåsinge tingshus används även som borgerlig begravningslokal.

Dillnäs kyrka ligger i Dillnäs kyrkby efter Mariefredsvägen ca 1 mil från Gnesta. Ursrpungskyrkan är från 1100-talet och var en av landskapets minsta om ca 3 x 3 meter. Dillnäs kyrka rymmer 90 personer.

Inget församlingshem finns intill kyrkan utan vi hänvisar till våra övriga församlingshem. Av dessa ligger Gåsinge Tingshus bara några kilometer bort.

Har du frågor om våra kyrkor och församlingshem?

Kontakta expeditionen, präster eller vaktmästare (se medarbetare).

Bokning av församlingshem.

Bokning sker genom expeditionen tel 0158-200 23 (må-ons, fre 9-12).

Församlingens expedition

Församlingens expedition, kontorslokaler och samlingsrum finns i Kyrkans hus, Ekägen 6 i Björnlunda.